Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

προσκυνητάρι μέσα στο χάος..

Εδώ και δυο χρόνια - από την ώρα που το παρατήρησα, το συμπάθησα και άρχισα να το φροντίζω ένα εκκλησάκι στη συμβολή Αλεξάνδρας και Βουρνάζου. Δεν ξέρω από πότε υπήρχε.Ο κουλουράς στην ίδια γωνία,  που με είδε μια δυο φορές,  με ρώτησε αν είμαι συγγενής ή αν γνώριζα τον εκλιπόντα!!

Ξαφνιάστηκα λίγο, γιατί δεν είχα σκεφτεί καθόλου ότι μπορεί να ανήκει σ' έναν κεκοιμημένο!.. Του είπα "όχι" ..απλά μ' αρέσει..
(Βασικά γιατί είχε μέσα μια  εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, με τη σκέψη ότι ήταν αφιερωμένο σ' αυτόν.. αλλά και επειδή πριν λίγο καιρό -τότε- είχε γίνει μπροστά μου κι ένα τροχαίο αρκετά τραγικό, με τη σκέψη να μας φυλάγει ο Θεός και από αυτό το κακό..) 
Ο κουλουράς μου είπε ότι ήταν για ένα παλικάρι από το χωριό του, από την Εύβοια- αστυνομικό 28-30 ετών, που τον σκότωσαν "κλεφτρόνια" σ' εκείνο το σημείο το 1997.
Μέσα είχε επιπλέον μια εικόνα της Παναγίας και ακόμα δυο μικρές, του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Σπυρίδωνα, τους οποίους επίσης αγαπώ.. 
Κι έτσι το έκανα με χαρά... 
Το χαίρονταν και ο κόσμος.. 
Έβρισκα κέρματα, λουλούδια, λάδι.. άλλοι έκαναν   το σταυρό τους, άλλοι το φωτογράφιζαν, άφηναν λάδι, το άναβαν το καντήλι..
Πριν από λίγο καιρό κάποιος πήρε το τζαμάκι από μπροστά.. Αγόρασα άλλο.. 
Σήμερα έλειπε το τζάμι, όλες οι εικόνες, το καντήλι, ενώ  το λάδι της καντήλας ήταν χυμένο μέσα στο εκκλησάκι..
Τι μπορεί να έγινε;;  
Κάποιος να πήγε να το ανάψει, να έκανε ζημία (αδικαιολόγητη βέβαια τόση!)  και να πήρε να τα καθαρίσει; 
ή ..κάποιος από κακό;;

Λέω να προσπαθήσω να το ξαναστήσω... 

Λ.Σ. Δελφινάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου