Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Κύπρος αγαπημένη.. πονεμένη.. σπαραγμένη..



Αυτό είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης» του Αττίλα στην αγιασμένη Μεγαλόνησο, την Κύπρο μας, κατά την πρώτη και δεύτερη επιχείρηση εισβολής και παράνομης κατοχής και και κατάπτυστου εποικισμού, τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974.

Η οικονομική τελμάτωση και κυριολεκτικά καταβύθιση και εκβαρβαροποίηση και ερήμωση των κατεχομένων (που είναι και τα πιο πλούσια και εύφορα μέρη) είναι το λιγότερο.

Η πολιτιστική ισοπέδωση, οπισθοδρόμηση, σύλληση και καταβαράθρωση των πολύτιμων πολιτιστικών στοιχείων, των ιερών και οσίων, των έργων τέχνης παγκοσμίου κληρονομιάς είναι το χείριστο και σπαραξικάρδιο.

Γκρεμισμένοι και συλλημένοι Ναοί και Μοναστήρια, Τάφοι βεβηλωμένοι, Εκκλησίες που έγιναν Τζαμιά, Ναοί που κατήντησαν σταύλοι, πεταμένοι και σπασμένοι σταυροί, κατεστραμμένες τοιχογραφίες, σκαμένες με ανήκουστη μανία βάρβαρων ορδών, Μνημεία διαλυμένα και ερειπωμένα. 












Πού είναι ο πολιτισμένος κόσμος;;

Πού είναι η περίφημη Unesco;

Πού είναι οι πρέσβειρες καλής θελήσεως και πολιτισμού;

Υποκρισία στο έπακρο! Εκβαρβαρισμός του χειρίστου είδους. Μόνο τα λεφτά τους ενδιαφέρουν, μόνο ο Μαμωνάς, μόνο τα αισχρά συμφέροντά τους!..

Συλλαμβάνονται αρχαιοκάπηλοι, παρουσιάζονται φωτογραφικές εκθέσεις, γίνονται διαβήματα 40 χρόνια τώρα. Χαρακτηριστική αγωνίστρια η Λοϊζίδου, η οποία «δικαιώθηκε» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ε, και;) Η απανθρωπιά, η θρασύτητα, η αναισχυντία βασιλεύει.   

Ελένη Κονδύλη Βεβήλωση στην κυριολεξία Κερύνεια μου, δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο από απολίτιστους και ασεβείς, φανατισμένους λαούς!

Antros Hjcosti Τα αδέλφια τους, με αυτούς τους φανατισμένους μουσουλμάνους καλούμαστε να ζήσουμε μαζί με τη ΔΔΟ. Τους τα δίνουμε όλα τα ξεχνάμε όλα και σε κανένα δυό χρόνια αν αφήσουν κανένα ζωντανό θα γυρεύουμε το λάθος και νέα πατρίδα..
Καιμια πληροφορία ειδικότερη που έχει σημασία..
Κουρτ Γιόζεφ Βαλντχάιμ (Kurt Josef Waldheim), Αυστριακός διπλωμάτης, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ από το 1972 μέχρι το 1981 (προσέξτε τις ημερομηνίες!  και Πρόεδρος της Αυστρίας από το 1986 μέχρι το 1992.



διαβόητος Ναζιστής, βρέθηκε και στην Ελλάδα κατά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο (Θεσσαλονίκη, Κόρινθος κοκ) και συμμετείχε στις σκληρές αντεκδικήσεις και ολοκαυτώματα.

Ακούσθηκε δε ότι υπήρξε διαπλεκόμενος με «αξιοποίηση» των Κατεχομένων τόσο σε τουριστική εκμετάλλευση, όσο και σε αρχαιοκαπηλία!..  

Η Κερύνεια Κερύνεια κοινοποίησε τη φωτογραφία της.

Απλα Αμάραντος δημοσίευσε στο Κερύνεια Κερύνεια

Εμεινασιν βουβά
Έμειναν βουβά τα σήμαντρα
Στα τουρκοκρατημένα
Τες εκκλησιές συλήσασιν
Εν ούλα ρημαγμένα.

Οι σταυροί στα μνηματα
Χαμαι τζιαι ξηλωμένοι
Τουρτζιοι περασαν χαλασμός
Ετσι εν μαθημένοι.

Ηρταν τζιαι πυρούμενα καρφκιά
Την κύπρον εσταυρώσαν
Βαρωσιν τζιερυνεια μεσαρκάν
Τα παντα γερημώσαν.

Σαραντα ένα χρονια επεράσασιν
Πος τζιειν το κλαοτζιαίριν
Τζια ακομα καρτερουμεντε
Την λευτερια να φερη.

Ουλοι οι δυνατοι της γής
Σαν ποντιοι πιλατοι
Πλυννίσκουσιν τα σιέρκα τους
Στης κύπρου την αλάτη.

Μα παλαι θωρω τον χαρτη σκεφτικός
Τζιαι η αληθκεια κατερώ
Την στραταν να μου δειξη
Η ελπίδα της ζωής
Την κατοχην να πνιξει.

Τζι ας ενι ουλα σκοτεινα
Τζι ας εν ερημοσύνη
Ευκολα εν ιξιλευκεται
Ποττε η ρωμιοσύνη.

Εμπρος αδελφια στον χορό
Πιάστε της λετεριάς μας
Οι τόποι μας μας καρτερουν
Οι πόλεις τα χωρκά μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου