Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Φιλοξενία σε Ιερατική Οικία

Ένας πολύ ευλογημένος Ιερέας με φιλοξένησε σήμερα στο Ναό και κατόπιν και στο σπίτι του για Γεύμα. Μορφωμένος, επιμελής, ζηλωτής και πολύτεκνος.

Μένει στα περίχωρα της Ραφήνας.

Στη γωνιά του κήπου Ελληνική Σημαία.
Μονίμως ανηρτημένη, αναπεπταμένη.. 
 



Και μέσα στον πανθαύμαστο αγώνα του, έχει ενεργοποιηθεί για αυτάρκεια της οικογενείας του.. 

Ανέπτυξε στον περίβολο του σπιτιού του καλλιέργεια κηπευτικών, καθώς και διατροφή πουλερικών, κουνελιών, αλλά και φροντίδα σε 3-4 κατσικούλες (περιμένει σύντομα και γενητούρια), εξασφαλίζοντας έτσι το γάλα, τυρί, γιαούρτι, κρέμες, αυγά, κρεατικά των παιδιών του..

Το ακόμη σπουδαιότερο είναι ότι τα παιδιά του ολοπρόθυμα συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή και έχουν εκπαιδευθεί άριστα!

Μάλιστα έχουν αναπτύξει και μεγάλη οικειότητα με τα δύο τσομπανόσκυλα, που "φρουρούνε" την μικρή αυτή "κτηνοτροφική μονάδα"!!


Μπορείτε να δείτε μερικές φωτο, αλλά και εκ του φυσικού τα ολόλευκα μαντρόσκυλα να απολαμβάνουν την τροφή τους..

Εντυπωσιάσθηκα!

Τί οικονομική κρίση, που λέμε, και αδιέξοδα και κακοδαιμονία!..

Αν ο άνθρωπος έχει μέσα του σπίθα ζωής.. Ακτίνα Χάριτος!..


 

Μην τον φθονήσετε, σας παρακαλώ. 
Μην τον βασκάνετε...
Μιμηθείτε τον, όπως μπορείτε!

Και εύχεσθε να το κραταιώνει ο Πανάγαθος Θεός. 
Εκείνος, που ανταμείβει πλουσίως τους φιλότιμους αγωνιστές της ζωής αυτής..
   
 

4 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως έχετε βάλει την φωτογραφία μου στο άρθρο σας χωρίς την άδειά μου. Επίσης δεν είμαι εγώ το πρόσωπο για το οποίο γράψατε. Παρακαλώ άμεσα να βγει η φωτογραφία μου. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία σας κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο. Μάλλον "οι" φωτογραφίες σας.. Δεν την χρησιμοποίησα ούτε προσβλητικά για σας, ούτε κάν με το όνομά σας, παρά μόνο συμβολικά. Θα μπορούσατε να "προσβληθείτε" κάπως λιγότερο.. Εν πάση περιπτώσει θα είμαι προσεκτικότερος απέναντι στην περίπτωσή σας.
    Σημ. Τον πατέρα σας ιδιαίτερα τον υπολήπτομαι, και έχω επικοινωνήσει στο παρελθόν αδελφικώς μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρατηρώντας προσεκτικότερα, διαπιστώνω ότι δεν διακρίνεται κάν το πρόσωπό σας, ώστε μόνο αν κάποιος σας γνωρίζει πολύ και συμπίπτει να παρακολουθείκαι τις αναρτήσεις, να βρεθεί σε σύγχυση. Και τί σύγχυση; Και ποιά "προσβολή;; Ότι -υποτίθεται- ασχολείσθε με την Γεωπονία και την Κτηνοτροφική, πράγμα που τόσο σας προσβάλλει.. Αλλά στο μεταξύ φωτογραφίζεσθε (με εξώρασο και καλυμαύχι!!) να καλλιεργείτε πρασιές της Σιμωνόπετρας!!

      Διαγραφή
    2. Στο Blog "Εποικοδομητικά", όπου παραπέμπει το Link του FaceBook έχω αφαιρέσει την φωτο του ανωτέρω εικονιζόμενου Ιερέα, μετά από δικη του αίτηση και απαίτηση και ..διαμαρτυρία. Το γιατί εξακολουθεί εδώ, στο F/B, να εμφανίζεται δεν το γνωρίζω, καθώς και αγνοώ τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να το αφαιρέσω. Τα γράφω αυτά, θέλοντας να προλάβω και άλλη διαμαρτυρία του νεαρού Ιερέα, που είναι γενικώς δραστήριος και ζηλωτής και επιδίδεται στην μουσική και τη δημοσιότητα (αυτό στάθηκε αιτία, να βρω τόσο εύκολα την συμπαθητική και εκφραστική φωτογραφία του). Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ενημερώσω τους χρήστες του Ιντερνέτ, ότι το υλικό που αναρτάται σ'αυτό, θεωρείται κοινό αγθαό και πλεονέκτημα και "δώρο" αμοιβαιότητος μεταξύ εκείνων που έχουν αυτό το "χόμπυ" (την χρήση του Διαδικτύου). Έτσι, όλοι μας αναρτούμε κείμενά μας και απόψεις μας, και θεωρούμε χαρά και επιτυχία μας, κάποιος να ικανοποιηθεί από τα λεγόμενά μας και να τα αναπαραγάγει. Ομοίως και τις φωτογραφίες μας. Υπάρχουν δε πλουσιώτατα Sites (panoramio, flickr, pinterest κοκ) όπου ο καθένας μπορεί να αντλήσει θαυμάσια επιτεύγματα συ-σερφαριστών!.. Να σημειώσουμε και το άλλο: Υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να προβάλλει κάποιος την εργασία του και συνάμα να την μπλοκάρει και να την καθιστά μη αντιγράψιμη. Όσοι θίγονται και παρεξηγούνται, ας μάθουν και αυτούς τους τρόπους. Και τέλος, ευνόητο και αυτονόητο είναι ότι καυτηριάζουμε και απορρίπτουμε κάθε ενέργεια καταχρήσεως του προσφερομένου υλικού, ήτοι: να αναπαραγάγουμε ένα κείμενο και να θέσουμε το δικό μας όνομα ως συγγραφέως, ή να προβάλουμε μια εικόνα δίνοντάς της άλλο όνομα ή υβρίζοντας ή συκοφαντώντας ή βλάπτοντας γενικώς την προσωπικότητα του άλλου. Ελπίζω να είμαι σαφής, αλλά και διαφωτιστικός και βοηθητικός στους φίλους χρήστες του Ιντερνέτ.

      Διαγραφή