Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογικά..

Θέλω να ξεδιπλώσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τις προσεχείς εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Οι Χριστιανοί, ως άνθρωποι της αληθείας και του δικαίου, διαπνεόμεθα από φιλοπατρία και υπευθυνότητα απέναντι στα κοινά.

Και, όπως θεωρούμε καθήκον μας να συμμετέχουμε με ακρίβεια στις υποχρεώσεις των φόρων, αλλά και γενικότερα των νόμων της Πολιτείας, έτσι θεωρούμε καθήκον και να προσερχόμεθα στις κάλπες, όταν αυτό μας ζητείται.
(σημειώστε, ότι δεν κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις ή άλλες οχλοκρατικές απαιτήσεις και διαμαρτυρίες. Γνώμονας δικός μας είναι η απόλυτη δημοκρατική ευπρέπεια, καθώς και η πεποίθηση ότι άνωθεν ρυθμίζει ο Θεός τα δίκαια του λαού, και σε Κείνον πρωτίστως στηριζόμαστε).


Προκειμένου, τώρα, να καταθέσουμε με ευσυνειδησία την ψήφο μας, κάνουμε ποικίλες σκέψεις και σταθμίζουμε ποικίλους παράγοντες, που βλέπουμε εμπρός μας να συμβάλουν στην ανάδειξη των κυβερνητών της αύριο.

Μία άποψη είναι, να επιλέξουμε πρόσωπο υποψηφίου βουλευτή, που εκτιμούμε και την ικανότητά του και την τιμιότητα και την προσωπική του αξία.

Μία άλλη άποψη είναι, να αναζητήσουμε κόμμα, το οποίο εδράζεται σε ηθικές αρχές και διακηρύττει ότι θα σεβαστεί τις πατροπαράδοτες αξίες και θα υπηρετήσει ειλικρινά το συμφέρον του λαού.

Τέτοιο κόμμα, βέβαια, εδώ και πολλά πολλά χρόνια μάταια το αναζητεί κανείς, γι’αυτό το λόγο πολλοί προτείνουν το κριτήριο «έστω, το λιγότερο κακό».

(βέβαια, το να θέτουμε έτσι το ζήτημα της πολιτικής ζωής και της ηγεσίας του τόπου μας, είναι κυριολεκτικά άξιο θρήνου και οδυρμών! αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

Μία άλλη παράμετρος, η οποία μας απασχολεί από το 1961 και μετά, είναι ο εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής, την οποία ο γέρων Γεώργιος Παπανδρέου την ονόμαζε «καλπονοθεία» και θρασύτατη και αναίσχυντη «κλοπή ψήφων».

Αυτός δε, ο παλιός εκλογικός νόμος, έγινε ακόμη χειρότερος τα τελευταία έξι χρόνια, όπου το πρώτο κόμμα λαμβάνει δωρεάν και ετσιθελικά 50 έδρες επιπλέον! Από το πουθενά!.

Έτσι, αν ψηφίσεις κόμμα, το οποίο δεν προβλέπεται να περάσει το 3% και να εισέλθει στη Βουλή, η ψήφος σου θα απορροφηθεί από τα μεγάλα Κόμματα και θα πάει χαμένη. Και σα να μην έφτανε αυτό, τα μεγάλα κόμματα (τα λεγόμενα «συστημικά») αρπάζουν και τις άκυρες ψήφους! (παραβιάζοντας κατάφωρα τον νόμο και την έννοια «άκυρο» και καθιστώντας τες αδιάντροπα «έγκυρες»). Όπως επίσης αρπάζουν αναίσχυντα και τις λευκές ψήφους, οι οποίες είναι συνειδητές ψήφοι διαμαρτυρίας, για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.. Και επί πλέον, αγνοούν απολύτως την αποχή, η οποία τα τελευταία χρονια προσγγίζει 50%, και βγάζουν ποσοστά τύπου 40% και ισχυρή Κυβέρνηση, για επιβεβαιωμένους ψήφους μόλις 20%!.

Κατόπιν όλων αυτών, αρκετοί πολίτες αποφεύγουν να ψηφίσουν μικρά κόμματα. με τον φόβο «να μην πάει η ψήφος τους χαμένη».

Αυτό ομολογώ με είχε επηρεάσει στο παρελθόν και το λάμβανα υπόψη. Και έτσι ψήφιζα.

Στις προσεχείς εκλογές όμως, κάνω την εξής διαφορετική σκέψη.

Τα συστημικά κόμματα, κόμματα του κατεστημένου και του απόλυτου συμβιβασμού με τα παγκόσμια σκοτεινά κέντρα εξουσίας, ενώ μας διχάζουν και μας φανατίζουν και μας βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, με πάθος υποστηρίζοντας την παράταξη που διαλέξαμε ο καθένας, και με κάθε τρόπο μας πιέζουν τα μεγάλα Κόμματα και μας παραπλανούν να δώσουμε σε κάποιο από αυτά οπωσδήποτε και «μονοκούκι» την ψήφο μας, στο τέλος δεν έχουν κανένα δισταγμό να συνεργαστούν μεταξύ τους!. Έτσι είδαμε να συνεργάζονται οι αριστεροί ΣΥΡΙΖΑ με τους δεξιούς ΑΝΕΛ, και ακούμε ότι επίκειται και συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!.  

Το δε χαρακτηριστικό φαινόμενο, μόνιμο και απαρέγκλιτο γεγονός, είναι ότι στα Εθνικά θέματα και στη ρύθμιση του ηθικού επιπέδου της κοινωνίας, ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει. Καμιά, μα καμιά διαφορά! Εισροή Μουσουλμάνων και πλήρης κάλυψη και εξυπηρέτησή τους. Αναγνώριση δια Νόμου ηθικών εκτροπών και κοινωνικών εξαμβλωμάτων, όπως των ομοφυλοφύλων και του συμφώνου συμβίωσης, κοκ.

Ποιός δεν καταλαβαίνει, ότι η ψήφος μας ούτως ή άλλως είναι χαμένη και καμένη;;

Και εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί αυτή η ψήφος μας (η καμένη), να μη συναριθμηθεί με κάποιο σωστό κόμμα, που μας το υπαγορεύει η συνείδησή μας;;  

Προτείνω την ΚΟΙΝΩΝΙΑ. !!Παραθέτω και δύο πρόσφατα άρθρα της παρατάξεως αυτής, αλλά και την ιστοσελίδα της, όπου μπορείτε να μελετήσετε τις θέσεις της, αλλά και να δείτε τους υποψηφίους της σε κάθε εκλογική περιφέρεια. 

Η θεωρία του μικρού κόμματος

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μιας κυριολεκτικά εξοντωτικής προεκλογικής περιόδου, όπου τα τυπικά και τα ουσιαστικά ζητήματα φαντάζουν σχεδόν αδύνατον να διευθετηθούν σε έναν υγιή πολιτικό σχηματισμό όπως η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που, όμως βασίζεται στην εθελοντική εργασία. Σφιχτές ημερομηνίες σε ότι αφορά στην υποβολή των υποψηφίων, στην κατάρτιση, στην εκτύπωση και στην διανομή των ψηφοδελτίων, στο στήσιμο των εκλογικών κέντρων και περιπτέρων και ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες που -δόξα τω Θεώ- διευθετήθηκαν για ακόμα μια φορά.
Το διεφθαρμένο σάπιο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να παράγει κόμματα που δεν δίνουν λύσεις αλλά μόνο αναμασούν, συντηρούν και πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα του τόπου. Αυτό το σύστημα εφαρμόζει την Berlusconio ρήση που λέει πως «υπάρχεις μόνο όταν σε δείχνει η τηλεόραση» και έτσι προβάλλει μόνο ότι αυτό θέλει, ενώ απορρίπτει μετά πολλών επαίνων ότι θεωρεί πως το απειλεί.
Ακούμε και βλέπουμε διάφορα τρομο-συνθήματα, όπως αυτό της χαμένης ψήφου. Χαμένη ψήφος είναι αυτή που δεν μπαίνει στην κάλπη, ή αυτή που μπαίνει μεν, αλλά εξυπηρετεί το σύστημα. Το μικρό ή το μεγάλο κόμμα καθορίζεται από τους ψηφοφόρους του, με μοναδική προϋπόθεση αυτή των ίσων ευκαιριών και της ίσης παρουσίασης. Δεν μπορεί ένας πολιτικός σχηματισμός που δεν προβάλλεται από τα προβοκατόρικα μισθοφορικά κανάλια του σάπιου συστήματος να συναγωνιστεί τα κόμματα που από το πρωί ως το βράδυ μονοπωλούν τον τηλεοπτικό χρόνο.
Ο Έλληνας, σε μεγάλο ποσοστό δυστυχώς, περιμένει τις στημένες και πληρωμένες δημοσκοπήσεις για να δει τι θα ψηφίσει μιας και το κριτήριό του είναι κυρίως ποδοσφαιρικό, παρά ρεαλιστικό. Ο Έλληνας θέλει να βρίσκεται στην πλευρά του νικητή το βράδυ των εκλογών, αλλά την επόμενη μέρα θα διαμαρτύρεται και πάλι επειδή η ζωή του θα αλλάξει ακόμα πιο πολύ προς το χειρότερο. Η προεκλογική του αγανάκτηση μετατρέπεται σε ψήφο στον δυνατό των δημοσκοπήσεων και επανέρχεται ως μετεκλογική μετάνοια ενός λάθους που θα επαναλάβει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Γι' αυτό, το σύστημα σήμερα του προσφέρει ως εναλλακτική την πολιτική φαιδρότητα και αισχρότητα, την κοροϊδία και τον ξεπεσμό. Το σύστημα κοιτάει τον Έλληνα ψηφοφόρο και δυσκολεύεται να κρατήσει τα γέλια του βλέποντας σε τι βάθος καταντήματος τον σέρνει την ώρα που αυτός ακολουθεί χαρούμενος.
Υπάρχει, βέβαια, και ο Έλληνας που πηγαίνοντας εντελώς αντίθετα σε όλα αυτά, φώναξε σε ποσοστό 62% ΟΧΙ στην κοροϊδία! Έχει το σθένος και τα κότσια να το επαναλάβει σε επίπεδο Εθνικών Εκλογών ή εδώ θα αποφασίσει και πάλι με βάση την λογική Real Madrid C.F. αντί της Club Atlético de Madrid;

Ο φόβος της δημοκρατίας

Μου ζητήθηκε να γράψω ένα ραδιοφωνικό διαφημιστικό spot για την Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που να μην ξεπερνάει τα 20" γιατί αυτός είναι ο χρόνος που μπορεί να διαθέσει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο σε μία πολιτική κίνηση που δεν ανήκει στον κύκλο της επιρροής του. Τι μπορεί να πει κανείς μέσα σε 20", ιδιαίτερα όταν η πολιτική του δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στην πατρίδα μας;
Αντίθετα, βλέπουμε να προβάλλεται ολοένα και περισσότερο η πολιτική της pizza, του frappé, της κατάρας και της βωμολοχίας που προσβάλλει και υβρίζει με τον χειρότερο τρόπο το 62% των Ελλήνων επειδή τόλμησε να πει ΟΧΙ στην πολιτική της καταστροφής και της λιτότητος. Η "δημοκρατία", όμως, φοβάται να προβάλλει την ελπίδα και την προοπτική. Νιώθει απειλή από ότι δεν ελέγχει και έτσι το καταπνίγει, το στέλνει στην αφάνεια, φέρνοντας στην επιφάνεια μόνο ότι βρώμικο και φαιδρό εξυπηρετεί το σκοπό της.
Οι πολιτικοί που προβάλλονται τηλεοπτικά είναι όλοι όσοι προτάσσουν τις συμφωνίες με τον διάβολο, όλοι όσοι επιθυμούν διακαώς μια παγκόσμια διακυβέρνηση και το πρώτο βήμα της που είναι η Ε.Ε., όλοι όσοι σκοπεύουν να υπηρετήσουν τον εκχυδαϊσμό και την αποκτήνωση των πολιτών και κυρίως όλοι όσοι είναι ελεγχόμενοι, όλοι όσοι ξέχασαν ή.και αδιαφορούν για την ιστορία του έθνους μας και είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν το Ένα τοις εκατό και τις προσταγές του.
Η πατρίδα μας, δυστυχώς, χάνεται και το προβοκατόρικο μισθοφορικό σύστημα ενημερώσεως προβάλλει μόνο το λεγόμενο στα κακοποιημένα Ελληνικά debate -που σημαίνει δημόσια συζήτηση- παρά το γεγονός ότι δεν έχει απήχηση στον κόσμο. H τηλεθέαση της παρωδίας έφτασε μόλις και μετά βίας στο 27,4%, ενώ οι νέοι ηλικίας από 18 έως 24 ετών που σπατάλησαν τον χρόνο τους για να την παρακολουθήσουν ήσαν μόλις 83.000 άτομα!
Παρά ταύτα η Ελληνική σάπια διεφθαρμένη μισθοφορική τηλοψία είναι ερμητικά κλεισμένη για την φωνή που μπορεί να δώσει λύσεις και ελπίδα στον τόπο, όχι γιατί αποτελείται από πιο έξυπνους ή πιο ικανούς ανθρώπους αλλά γιατί υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του Ελληνικού Έθνους και κανενός άλλου!
Οι Έλληνες είναι πιο απελπισμένοι από ποτέ! Οφείλουμε όλοι όσοι γνωρίζουμε πως υπάρχει ελπίδα να τους το μεταφέρουμε και να δώσουμε έναν αγώνα στόμα με στόμα για την μεταφορά του ελπιδοφόρου μηνύματος. Γιατί είναι η Πατρίδα μας και με την βοήθεια του Θεού, θα την πάρουμε πίσω από αυτούς που την κακοποιούν βάναυσα εδώ και τόσα χρόνια!
Είναι καιρός να αφυπνισθούμε και να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Ως εδώ με τον Κοραή και τους κοτζαμπάσηδες του. Είμαστε απόγονοι του Καποδίστρια και δεν πρέπει να το λησμονούμε!

Κοινωνία
συνεχιστές του Καποδίστρια..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου