Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κύμα Μετανάστευσης


Φαινόμενο των καιρών μας.
Που δημιουργεί φοβερούς και αγωνιώδεις προβληματισμούς.
Τί συμβαίνει άραγε;
Τί σημαίνει όλο αυτό το κύμα των ξένων, αλλογενών, αλλοπίστως, σχεδόν πάντα απολιτίστων, ανθρώπων, που μας έχουν κατακλύσει;  



Τί δέον γενέσθαι; 
Θα μας πνίξουν!! 
Είμαστε, που είμαστε πνιγμένοι στα χρέη και την κακομοιριά.. 
Τί σχεδιάζουν τα σκοτεινά κέντρα της Νέας Τάξης, ξεσηκώνοντας τους λαούς της Ασίας και Αφρικής, και εξωθώντας τους να εισβάλουν στον τόπο μας;.. 

Πώς θα μπορέσουμε να τους αναχαιτίσουμε; 
Τί πρέπει να επινοήσουμε για τους τακτοποιήσουμε, όσο πιο ανώδυνα;; 

Μιλούν οι πολιτικοί, μιλούν οι ηγέτες της Ευρώπης, μιλούν οι Κομματάρχες, μιλούν οι φιλόσοφοι, μιλάει ο λαός, ιδίως στα νησιά, όπου ξεμπαρκάρουν και τις γειτονιές, όπου ξεβράζονται οι δυστυχείς αυτοί συνάνθρωποί μας.

Θέλω να ξεκινήσουμε από μια άλλη οπτική.
Να το φιλοσοφήσουμε λίγο γενικότερα το θέμα.

Μετακινήσεις λαών ποτέ δεν έπαυσαν να υπάρχουν στην ανθρωπότητα και μάλιστα στη λεκάνη της Μεσογείου.
Παραθέτω ενδεικτικά λίγους χάρτες του 4ου, 5ου, 7ου, 9ου, 11ου αιώνος μετά Χριστόν.

Γότθοι, Ούννοι, Άραβες (τρομερή εξόρμηση των λαών της Ανατολής), Σλαύοι, Βούλγαροι, Άβαροι κοκ
Και οι πολιτισμένοι λαοί, να υποφέρουν. Τα έργα τους να καταστρέφονται. Οι λαοί να αποδεκατίζονται. Το βιωτικό και πολιτισμικό επίπεδο να υποβαθμίζεται απότομα..

Σκεφθείτε όμως:
Η ανθρωπότητα είναι ένα ζωνταντό σύνολο.
Η οικονομική ευημερία σε έναν τόπο, όταν αισθητά αυξηθεί, δημιουργεί «διαφορά δυναμικού» και αναπόφευκτα μια ισχυρή «ροή» των φτωχών και εξαθλιωμένων προς τις ευημερούσες Χώρες.
Ένστικτο βιολογικής ευδαιμονίας παρακινεί τους «ανεπτυγμένους» και «πολιτισμένους» λαούς, να εντείνουν με σύστημα και από κοινού τις δυνάμεις τους για διαρκή άνοδο και διαρκή βελτίωση του βιωτικού επιπέδου, αλλά ένστικτο επιβίωσης, και μάλιστα πολύ πιο επιτακτικό και νόμιμο, οδηγεί και τους εξαθλιωμένους λαούς προς τις Χώρες που ευημερούν.
Ένα το κρατούμενο: Στα σχέδια των Κρατών, που αναπτύσσονται οικονομικά, και στο σκεπτικό- στρατηγική τους, πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνεται η ευρύτερη ισορροπία της σύνολης ανθρωπότητος. « Μη τα εαυτών έκαστος σκοπείτε, αλλά και τα ετέρων έκαστος»..
Δεύτερο συμπέρασμα: Η οικονομική ανάπτυξη θέλει φρένο. Παράλληλα, οπωσδήποτε να πέφτει το βάρος στην πνευματική καλλιέργεια. Και στην συνακόλουθη λιτότητα..
Τρίτο συμπέρασμα: Ρεαλιστική και άκρως απαραίτητη και επείγουσα είναι, τα ευημερούντα και ανεπτυγμένα Κράτη να λαμβάνουν εγκαίρως πρόνοια για τα καθυστερούντα σε ευημερί ακαι πολιτισμό. Οι όποιοι G8 και G20, όταν κάνουν συσκέψεις, αντί να στέλνουν όπλα στους λαούς και πυραύλους στο Διάστημα, ας φροντίσουν να συντονίσουν τη διδαχή, την εκπαίδευση και τον εκπολιτισμό των καθυστερημένων λαών. Να επισκεφθούν τους τόπους τους και να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, όχι για να καταχρασθούν τον φυσικό τους πλούτο και να θησαυρίσουν αισχροκερδώς πάνω στην άγνοιά τους (όπως έκαναν οι Ευρωπαίοι του 16-19 αιώνος στην Αφρική κυρίως και την Εγγύς Ανατολή), αλλά για να τους καταστήσουν αξίους να ζήσουν μια ανθρώπινη και πολιτισμένη ζωή. 

Και να φροντίσουν να τους μεταφέρουν Φως Χριστού, που θα τους καταστήσει όντως πολιτισμένους. Οι Σεϊχηδες του Αραβικού Κόλπου και οι Ιρανοί ξύπνησαν κάποια στιγμή και πήραν τον πλούτο τους στα χέρια τους. Τι με τούτο; Τροφοδοτούν και χρηματοδοτούν τους Τζιχαντζιστές και την καταστροφή. Και η αμαρτία βαρύνει τους Δυτικούς, που αμέλησαν να τους εκπολιτίσουν, και στη συνέχεια τους έβαλαν απλώς στο παιχνίδι των συμφερόντων και της συναλλαγής, για να κρατήσουν (όπως φαντάζονται) με τον τρόπο αυτό τις ισορροπίες.
Όταν ξεκινούσε το 1960 η συντονισμένη Ιεραποστολή της Ελλάδος για την Αφρική, ποιος θα μπορούσε να εννοήσει ότι αυτό ήταν η πιο ενδεδειγμένη κίνηση, για την ειρήνη της Ελλάδος και του Κόσμου; !!
Τέταρτο συμπέρασμα: Έστω και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Ας ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Να στηριχθούμε στις αιώνιες βάσεις και βάθρα της ΕλληνΟρθοδοξίας και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους ξένους, με ανθρωπιά αλλά και με διαφωτισμό των ψυχών τους.
Να στηρίξουμε και τα παιδιά μας –και τους εαυτούς μας-  στην ορθή φιλοσόφηση και προσανατολισμό της ζωής.
Να πάψουμε να τρώμε τις σάρκες μας για το αν πρέπει να χωριστεί αυτό το έρμο το Ελληνικό Κράτος από την Εκκλησία (αυτό ήταν το πρόβλημα!) ή για το αν πρέπει να απαλλάσσονται οι μαθητές από το Θρησκευτικό μάθημα.
Μου μεταφέρουν Εκπαιδευτικοί του σήμερα, ότι παιδιά μεταναστών ζητούν να παρακολουθούν τα Θρησκευτικά! Και αγνοούν και απορρίπτουν το «προνόμιο» να απαλλαγούν από αυτά!
Θυμηθείτε το φαινόμενο των Κρυπτοχριστιανών, οι οποίοι επέλεξαν να κρυφθούν και να υποκύψουν (υποτίθεται προσχηματικά) στους εισβολείς, με αποτέλεσμα να μετεξελιχθούν σε γενιτσάρους, σε εχθρούς του ίδιου του πολιτισμού, που πριν λίγα χρόνια ήταν φορείς του!!
Πρόσχωμεν!
Ιστορικές οι στγιμές!
Και τα προηγούμενα χρόνια της ειρήνης και της ευμάρειας, επίσης ήταν ιστορικά, αλλά αποτύχαμε να τα ερμηνεύσουμε και να σταθούμε άξιοι των καιρών..
Έστω τώρα.
Με καθαρό νου.
Με ορθή την ψυχή!..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου