Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Κων. Χολέβας



«Η Ελληνορθόδοξη Πρόταση για την κρίση»

Το νέο βιβλίο του Κ. Χολέβα
Κυκλοφόρησε πρόσφατα , το νέο βιβλίο του πολιτικού επιστήμονα κ. Κωνσταντίνου Χολέβα με τίτλο:
«Η Ελληνορθόδοξη Πρόταση για την κρίση, την παιδεία και τα εθνικά θέματα»,
από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι».
Στις δύσκολες μέρες ο Ελληνισμός στρέφεται προς τις ρίζες του. Προς τις διαχρονικές αξίες τις αρχαίας Ελλάδος, της βυζαντινής και της Πονεμένης Ρωμηοσύνης, της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και Παράδοσης, της διαχρονικής γλώσσας μας, της πλούσιας ανά τους αιώνες ποιητικής και λογοτεχνικής παραγωγής μας.
Σε κρίσιμες στιγμές ο Ελληνισμός παρακαλεί την Υπέρμαχο Στρατηγό, βρίσκει παρηγοριά στους Αγίους και νεομάρτυρες, ενθαρρύνεται από την Ανάσταση του Κυρίου μας.
Σε κρίσεις ακόμη πιο δύσκολες από τη σημερινή ο λαός μας εστράφη στην παιδεία, στην μελέτη, στην αναζήτηση της εθνικής αυτογνωσίας μέσα από τα ποιήματα του Ομήρου, τα κατορθώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα κείμενα των Τριών Ιεραρχών, τη σπουδή της Ιστορίας μας.
Όταν έρχεται μια οικονομική δυσπραγία ή πτώχευση, ο Έλληνας έχει μάθει να μην απογοητεύεται.
Παράλληλα προς τις οικονομικές και διπλωματικές προσπάθειες αναβαπτίζεται στις ελληνορθόδοξες καταβολές του και αναγεννάται.
Έτσι έκαναν οι πρόγονοί μας μετά την πτώχευση του 1893 και έφτασαν στο θαύμα του 1912-13.
Το βιβλίο «Η Ελληνορθόδοξη Πρόταση για την κρίση, την παιδεία και τα εθνικά θέματα», πλάστηκε με υλικά ελληνικά και ορθόδοξα, με σεβασμό προς την  Εκκλησία μας και την διαχρονική και αδιάκοπη πορεία του ενιαίου Ελληνισμού.
Απευθύνεται σε κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα και πρωτίστως στους νέους μας και τους καλεί να μην θαυμάζουν άκριτα κάθε εισαγόμενη ιδέα.
Με πίστη στον Θεό, με επίγνωση της μακρόχρονης Ιστορίας μας, με μελέτη του γλωσσικού μας πλούτου και με εθνική αυτοπεποίθηση μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.
Η «Ελληνορθόδοξη Πρόταση» σας καλεί να την διαβάσετε, να την συζητήσετε, ακόμη και να την αμφισβητήσετε.
Ο δημοκρατικός διάλογος με τεκμηριωμένα επιχειρήματα ωφελεί την κοινωνία μας.
Διευρύνοντας μια διαπίστωση του Γ. Σεφέρη για την Κύπρο μπορώ να πω ότι ο Ελληνισμός είναι ο χώρος, στον οποίο ακόμη λειτουργεί το θαύμα. Αρκεί να το πιστέψουμε!
Tο βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
Σαββατιάτικη Δημοκρατία  07.11.2015
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα επιβιώσουμε (όπως πάντα) με την ολιγάρκεια, με την νηστεία, την προσευχή και την Μυστηριακή ζωή. Ως Έλληνες, όμως, τα πράγματα ειναι δύσκολα. Οι στατιστικές λένε πως μέχρι να τελειώσει ο 21ος αιωνας, θα τελειώσουν και οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου