Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ζωοφιλία


Σας προετοιμάζω ότι θα γράψω κάτι εκτός συρμού, και μάλλον υπό το κράτος κάποιας αγανακτήσεως.
Παραβλέψτε, σας παρακαλώ, την έντασή μου και τις όποιες υπερβολές μου και κρίνετε ψύχραιμα τα φαινόμενα της εποχής μας.
Τοποθετηθείτε, μέσα σας και έξω σας, με βάση την απλή λογική..

Ζωοφιλία, λοιπόν, όπως την συναντούμε σήμερα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας εύκολος και πρόχειρος (και πλανερός-νοσηρός) τρόπος, για να πείσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας (και τα δυό σημαντικά, όπως καταλαβαίνετε) ότι έχουμε ευγενή αισθήματα, πολιτιστική καλλιέργεια, μορφωτικό επίπεδο και προπαντός ανθρωπιά (μολονότι δεν ξέρω πώς και γιατί η «ζωο-πιά» θα μπορούσε να συνδυασθεί «ανθρωπιά»).


Αρχίζω από τα σημαντικότερα:
Το Κράτος θεσπίζει να υπάρχει «Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου» (όχι λιγότερο!), για να διώκει όσους δεν φέρονται καλά στα αδέσποτα ζώα των πόλεων, που μας έχουν κυριολεκτικά πνίξει! Σκύλοι και γάτες, που κυκλοφορούν κατά δεκάδες στους δρόμους μας.
Αναρωτιέμαι γιατί εξαιρούν τα κακόμοιρα τα ποντικάκια, καθώς και τις ταλαίπωρες κατσαριδούλες.. Ζωάκια του Θεού είναι κι αυτά.. (είναι στερεότυπα σλόγκαν των ζωοπλήκτων αυτό)
Αν όμως η Πολιτεία ήθελε να προστατεύσει τα αδέσποτα ζώα, τί φυσικότερο ήταν από το να στρέψει τον Εισαγγελέα εναντίον των φορέων του Δήμου της πόλης, ώστε ο τομέας αδεσπότων να μην κάνει άσκοπες βόλτες και να μην υπάρχει ως θέσεις αργομίσθων, αλλά να «κυνηγήσει» ο Εισαγγελέας ακριβώς τους υπευθύνους, που έχουν αναλάβει θεσμικά αυτήν την φροντίδα.

Ας μη μιλήσουμε για τα αγριοπερίστερα, που έχουν κατασπιλώσει τα πάντα στα σπίτια, στις ταράτσες, στις μαρκίζες, στα μπαλκόνια, στα κλιματιστικά, στα αυτοκίνητα πάνω, με τις όξινες και ανεξίτηλες κουτσουλιές τους, και παρά ταύτα οι ζωόφιλοι σπέρνουν αφειδώς σπόρους και ψωμιά, ο δε Δήμος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν βλέπουν τίποτε!..
Καλά, εννοείται, αν κάποιος πολίτης (φορολογούμενος αγρίως από κάθε «διοίκηση» κρατική και τοπική) αν τηλεφωνήσει στην σχετική υπηρεσία, για να υποδείξει κάτι, απλά δεν θα του σηκώσουν το τηλέφωνο, κι αν στείλει επιστολή, είτε θα τον αγνοήσουν, είτε θα του στείλουν μια τυποποιημένη απάντηση του τύπου «μπλα-μπλα).

Προχωρώ:  Το να βάζεις κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ κομμάτια κρέας στα «στέκια» των γατών και των σκύλων, δεν σημαίνει καθόλου ότι είσαι ιδιαίτερα πολιτισμένος και καλλιεργημένος. Τα κρέατα, που θα μείνουν, μαζεύουν φρικτά μαύρες μύγες και γίνονται εστία μολύνσεως για τη γειτονιά και ιδίως για τα παιδιά!  Ευγένεια τρόπων, να την χαρώ!..

Ακόμη. Αυτά τα ζωντανά, εκείνο που κυρίως χρειάζονται είναι περιποίηση. Τακτική Καθαριότητα, Πλύσιμο, Κτηνίατρο, Εμβόλια κοκ.  Δεν είδα κανέναν ζωόφιλο να το πράττει. Δυστυχώς. Είπαμε. Πρόχειρος τρόπο να αποδείξουμε ότι είμαστε ευαίσθητοι!! Ούτε, βέβαια, και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να φροντίζει γι’ αυτό..  

Θέλετε κι’ άλλο; Τα φαγητά, κονσέρβες κλπ, στοιχίζουν κάτι δεκάευρα.. Άνθρωποι πεινάνε, άστεγοι πεθαίνουν, παρατεταμένη οικονομική κρίση μας μαστίζει, η Εκκλησία μάταια ζητάει συμπαράσταση για τα συσσίτια των απόρων.. Τίποτε από αυτά δεν συγκινεί. Για τα ζώα οι ζωόφιλοι τα δίνουν όλα!!
Είναι ή δεν είναι, βρε παιδιά, ανατροπή αξιών, παραλογισμός, παθογένεια;;

Επίσης. Τα ζωάκια αυτά του Θεού έχουν υπάρξει, για να «μάχονται» για την επιβίωσή τους, και έτσι να ευεργετούν τους ανθρώπους. Οι γάτες να κυνηγούν ποντίκια, φίδια και άλλα επικίνδυνα όντα. Οι σκύλοι για να ξαγρυπνούν και να προστατεύουν σπίτια και κοπάδια της κτηνοτροφίας μας.
Όταν όμως τα δίνουμε όλα «στο χέρι», τα κάνουμε κακομαθημένα, εκτός προορισμού. Ένα σκυλί στην είσοδο της μαιζονέτας, το καταλαβαίνω, έχει αποστολή, αν καθοδηγεί έναν τυφλό, ναι. Μέσα στο σαλόνι όμως ή στο μπαλκόνι τί νόημα έχει;  Και, by the way, όταν τα βγάζουν πρωϊ και βράδυ για την βόλτα τους και τα «τσίσα» τους, καλό είναι να παραγγέλουν σε κάποιον (φορέα του Δήμου; Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;) να τους ακολουθεί, για να συλλέγει τα περιττώματά τους, που συνήθως τα πατούν οι περαστικοί στους δρόμους και στολίζουν τις πόλεις, που μάταια, δυστυχώς, ονομάσθηκαν πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης!
Αφήνω τα κομμωτήρια σκύλων και γατών, τα ξενοχοδεία για pets, τα γιλεκάκια, κορδελλίτσες (ίσως και παπιόν)..


Τέλος. Αν αυτοί οι περίφημοι ζωόφιλοι δούν ένα αγριοπερίστερο στο δρόμο της γειτονιάς τους, που είτε ψόφησε, είτε το πάτησε αυτοκίνητο, θα σπεύσουν να το λυπηθούν και να το μαζέψουν;  Όχι βέβαια. Έχω δει αμέτρητα τέτοια περιστατικά και σας βεβαιώ ότι πήγα και τα περισυνέλεξα. Αλλά οι ζωόφιλοι, μόνο το ζωντανό συμπαθούν, διότι μόνο αυτό τρέφει την παθολογία τους και αναμοχλεύει τα –νοσηρά- αισθήματα συμπαθείας..
Ανάλογα φαινόμενα βλέπουμε και στις λεωφόρους ή τις εθνικές οδούς, όπου σκυλιά και γάτες χτυπημένα, αποτελειώνονται από τους διερχομένους αυτοκινητιστές. Και δεν βλέπω ούτε Δήμος, ούτε Εισαγγελέας, ούτε και η Φροντίδα Εθνικών Οδών, να κάνει κάτι.. 

Και, βέβαια, όταν γεράσουν αυτά τα έρμα τα κατοικίδια, που έζησαν μια ζωή στα πούπουλα, πετιώνται σε κάποιο πάρκο "με σπαραγμό καρδιάς", για να το μαζέψουν κάποιοι άλλοι πιο φρέσκιοι και ιδεολόγοι φιλόζωοι. Και το ίδιο συμβαίνει, όταν απλά "βαρεθούν" την ιστορία της συγκατοικήσεως ή όταν τσακωθούν και εκνευρισθούν κάποια στιγμή και τα χαλάσουν.. Ποιοί; Μα οι ζωόφιλοι. Αυτοί, που έχουν πάντα το πάνω χέρι.. 
Τέλος, με τους τύπους αυτούς (τους ζωόπληκτους εννοώ), εννοείται ότι δεν είναι δυνατόν ποτέ να συνεννοηθεί κανείς.
Δεν έχουν λογική.
Δεν δέχονται καμιά πρακτική λύση.
Μόνο θα σε κακολογήσουν και θα σε υβρίσουν..
Γιατί είσαι εκτός συρμού και εκτός ..πολιτισμού!
Αχ, Θεέ μου. Τί θα γίνει με αυτήν την παρανοϊκή εποχή μας;
Τί θα γίνει με αυτήν την κοινωνία, που γέμισε από υστερίες, μανίες, ψυχώσεις, παθογένειες, στρεβλώσεις, εμμονές.. 
κι αυτό δείτε το. Το πρόβλεψαν οι ζωόφιλοι!. Είναι στα Κύθηρα. για παιδιά, για γέροντες, ούτε λόγος.. 
κι όταν ουρλιάζουν διαπεραστικά και τσακώνονται τα βράδυα, άλλο χάρμα..
ΥΓ. Ας μη ξεχάσουμε κι εκείνους τους φιλόζωους οικολόγους, που, χωρίς εξουσιοδότηση και μελέτη, σπέρνουν με το στανιό φίδια, λύκους και αρκούδες στην υπαίθρο και γενικά τις επαρχίες της Πατρίδος μας.. Τί να πει κανείς..
Για να είμαστε ακριβείς, οι Οικολογικές Οργανώσεις είναι κάθετα αντίθετες με τέτοιες τακτικές και δηλώνουν σαφώς ότι πρόκειται μάλλον για "Αστικό Μύθο" αυτή η άποψη, ότι τέτοια ενέργεια είναι παράνομη αλλά και αντι-οικολογική και ανωφελής.. 
Κύριο φαινόμενο, που αντιστοιχεί σ' αυτήν τη διάδοση, είναι, το να εξαπολύουν οι ιδιοκτήτες σκύλων τα ανεπιθύμητα πλέον κατοικίδιά τους στο ύπαιθρο, και αυτά να καταλήγουν να γίνονται άγριες αγέλες.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου