Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

η Εορτή των Τριών Ιεραρχών πλησιάζει..



Φέτος, η Εορτή των Τριών Ιεραρχών συμπίπτει με Σάββατο, ημέρα αργίας των Σχολείων.
Ο Υπουργός Παιδείας Νικ. Φίλης εξέδωσε δύο Εγκυκλίους
1. Επίκαιρη «υμνητική» των Αγίων, σχετικά με τις μορφές, το ήθος, την αξία της Εορτής. (θέλει λίγη συζήτηση πόσο «υμνητική» και ουσιαστική ήταν)..
2. Διοικητική σχετικά με τον εορτασμό, με την οποία Εγκύκλιο, λόγω Σαββάτου, καταργεί ουσιαστικά (για τα Γυμνάσια-Λύκεια) τον εορτασμό!
Κάποιοι αληθινά ευσεβείς χριστιανοί τοποθετούνται ως εξής:
Επιθυμούμε τον Σχολικό Εορτασμό, διότι από την πλευρά της Εθνικής Παιδείας μας αποτίεται ο φόρος τιμής, που αρμόζει στους λαμπρούς Φωστήρες του Πνεύματος και καταξιωμένους Προστάτες των νέων, που ποθούν την αληθινή γνώση και την ολόπλευρη μόρφωση. Άλλωστε, με τον επίσημο Σχολικό Εορτασμό θα βοηθηθούν κάποια παιδιά, που δεν έχουν απ’την οικογένεα τους τόση πνευματική βοήθεια, κάτι να καταλάβουν από το νόημα της μόρφωσης.
Όσοι συνεδητοί πιστοί όμως, δεν περιμένουν «άνωθεν» και «υπηρεσιακά» τον Εορτασμό.
Αυτοί το νιώθουν και το αισθάνονται ως ανάγκη, να προσέλθουν στους Ναούς και να τιμήσουν τους Αγίους των Γραμμάτων. Όπως και για να λειτουργηθούν, δεν περιμένουν το ..Διευθυντή του Σχολείου να τους το προγραμματίσει!
Έτσι, λοιπόν, ας προτρέψουμε ο ένας τον άλλον, να μαζευθούμε στις Ενορίες μας και να εορτάσουμε ευσεβώς την μεγάλη εορτή και να παρακαλέσουμε εκ ψυχής τους Τρεις Πανενδόξους πρεσβευτές του ουρανού για τη νεότητά μας, για τα παιδιά μας, για το αύριο του Έθνους μας, για τη φώτιση του νου όλων μας.
Και να ετοιμασθούμε να κοινωνήσουμε.
Ας έχετε υπ’όψη σας ότι ο Σύλλογος για την πραγμάτωση του Τάματος του Έθνους θα τιμήσει την Εορτή με Θ.Λειτουργία στη Χρυσοσπηλιώτισσα Αθηνών (οδ.Ευρυπίδου και Αιόλου) όπου θα προστή της Θ.Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιος. 
Ωρα 6- 9 πμ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου